0

Ungaria va propune revizuirea Acordului de Asociere Ucraina-UE, din cauza Legii Educației

Ministrul ungar al afacerilor externe, Péter Szijjártó, a declarat, luni, la Ujgorod, că noua lege ucraineană a învățământului încalcă principiile Acordului de asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană și a anunțat că, lunea viitoare, va iniția o reuniune consultativă a miniștrilor de externe ai UE, pentru a revizui Acordul de Asociere cu Ucraina – potrivit TOCpress, citând agenția ungară MTI.

Péter Szijjártó a afirmat că, în opinia Budapestei, singura modalitate de a influența Ucraina în această chestiune este creșterea presiunii internaționale asupra Kievului.

De asemenea, în replică la propunerea ministrului ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, de a merge împreună în Transcarpatia, Szijjártó a declarat că “ar fi trebuit să se discute cu minoritatea maghiară din Ucraina înainte de adoptarea acestei legi a educației”.

În timpul vizitei lui Szijjártó la Ujgorod, despre care Kievul oficial a aflat din presă, ministrul ungar s-a întâlnit cu fețe bisericești și lideri ai comunității maghiare, precum și cu guvernatorul Transcarpatiei, Ghennadi Moskal.

În discuțiile pe care le-a avut la Ujgorod, șeful diplomației ungare a acuzat că noua lege ucraineană a educației creează o situație educațională pentru maghiari și reprezentanții altor minorități naționale mult mai gravă decât era în perioada URSS.

Filed in: Știrea ta, Transcarpatia Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker