0

Ucraina: Legea privind reabilitarea victimelor regimului comunist a intrat în vigoare

Pe 5 mai 2018, în Ucraina a intrat în vigoare Legea privind reabilitarea victimelor regimului comunist, un document care modifică unele acte legislative referitoare la îmbunătățirea procedurilor de reabilitare a victimelor represiunii regimului totalitar comunist din perioada 1917-1991 – scrie TOCpress, citând Korrespondent.

Acest document compensează în mare măsură lacunele legale din legislație și ar trebui să îmbunătățească situația legată de punerea în aplicare a drepturilor legale ale foștilor prizonieri politici. În special, a fost actualizată terminologia Legii cu privire la reabilitarea victimelor represiunilor politice, fiind introdusă o nouă categorie de victime – rude ale persoanelor persecutate de regimul comunist.

În plus, în procedura de analizare a cazurilor vor fi luate în considerare toate circumstanțele represiunii în cazul unei persoane, iar examinarea documentelor va implica nu doar participarea reprezentanților instituțiilor guvernamentale, ci și a asociațiilor civice implicate în astfel de activități.

Filed in: Știrea ta

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker