0

Șefii armatelor română și ucraineană s-au întâlnit la Cernăuți

1_GGeneralul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General al Armatei Române, a efectuat, joi, o vizită de lucru la Cernăuți, Ucraina, la invitația omologului său ucrainean, Viktor Mujenko.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Apărării Naționale de la București, în cadrul întâlnirilor de la Cernăuți, au fost discutate aspecte privitoare la stadiul cooperării între armatele Româniai și Ucrainei, proiectele comune în contextul cooperării militare internaționale, precum și provocările la adresa securității din regiunea Mării Negre și a Europei de Sud-Est.

De asemenea, au mai fost abordate subiecte referitoare la participarea la exerciții comune de instruire, atât în format bilateral, cât și multinațional.

Totodată, a fost semnat “Planul (Roadmap) activităților bilaterale ale forțelor armate române și ucrainene pentru 2017-2018”.

Întâlnirea șefilor armatelor română și ucraineană a avut loc la sediul Administrației Regionale de Stat Cernăuți, pe esplanada din fața clădirii instituției fiind organizată o ceremonie oficială de întâmpinare a celor două delegații. Potrivit unui comunicat de presă remis de Administrația Regională de Stat Cernăuți, șeful instituției, Oleksandr Fișciuk, de asemenea, a participat la întâlnirea dintre Viktor Mujenko și Nicolae Ciucă.

Filed in: Cernauti, Știrea ta Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 3581 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker