0

Școala jurnalistului român din Cernăuți – proiect în premieră

18518355_10209724525732959_1940721815302608889_oCentrul Media BucPress din Cernăuți și Asociația Convergențe Europene din București organizează, pe data 26 mai 2017, prima ediție a Școlii jurnalistului român din Cernăuți – un atelier de media dedicat jurnaliștilor de limbă română din regiune, în cadrul căruia, câțiva jurnaliști profesioniști din România și din Ucraina vor discuta despre cele mai bune tehnici media pentru o presă de calitate, abordând tematici adaptate presei scrise, online, radio și tv – anunță organizatorii. 

În urma acestui curs, organizat de Centrul Media BucPress – asociație a jurnaliștilor români din Ucraina și Asociația Convergențe Europene, jurnaliștii vor primi certificate de participare. Redacțiile de limbă română din regiunea Cernăuți sunt invitate să-și desemneze  reprezentanți pentru participarea la acest atelier jurnalistic.

Atelierul de media se va desfășura la Centrul  de Training din cadrul Bibliotecii Regionale „Mihailo Ivasiuk”, str. O. Kobileanska, nr. 47, etaj 3.

Speakeri și teme abordate:

Marin Gherman (BucPress) – Situația presei românești din Ucraina (Argument)

Sergiu Dan (RADOR) – Jurnalismul de agenție. Presa românească din Ucraina

Liliana Simionescu (Casa jurnalistului) –  Conținutul știrilor  (surse, documentare, etica jurnalistică)

Marius Totoianu (Transilvania Regional Business) – Mass-media – modele de business

Anca Năstase (RFI România) – Moderarea emisiunilor Radio

Stelian Muscalu (DIGI24) – Importanța presei economice

Liviu Iancu (Europunkt) – Jurnalismul cu tematică europeană pe platformele online

Potrivit organizatorilor, necesitatea desfășurării acestei școli este determinată de absența unei facultăți sau catedre de Jurnalism în limba română la Cernăuți, jurnaliștii români din Ucraina având nevoie de o informare profesionistă în ceea ce privește atât presa de limbă română, cât și cea internațională. ”Școala jurnalistului român din Cernăuți” va include mai multe serii de dezbateri și traininguri, în cadrul unor viitoare întâlniri cu ziariștii români din Ucraina, propunându-și să devină o platformă de dialog și studiere prin care participanții cursului să obțină competențe în domeniul media.

Sunt invitați să participe la acest curs jurnaliștii de limbă română, indiferent de domeniul media în care activează. Cursul este gratuit.

Pentru detalii și înscrieri: bucpress@hotmail.com, tel: 0680865524.

Înscrierea se face în funcție de locurile disponibile până în data de 24 mai 2017.

Sursa: BucPress

Filed in: Cernauti Tags: , , , , , , , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 3972 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker