0

Rusia resuscitează proiectul separatist „Basarabia” în regiunea Odesa

Șeful Serviciului de Securitate de la Kiev (SBU), Vasili Hrițak, a declarat că serviciile speciale ale Federației Ruse au revenit asupra intențiilor de a pune în practică proiectul „Basarabia” pe teritoriul Ucrainei, în special în regiunea Odesa, dar și în Republica Moldova, după ce acest proiect separatist al Rusiei a fost dejucat în 2015 – scrie Rador.

În ultimul timp, primim informații referitoare la tentative ale serviciilor de securitate rusești de a reveni la proiectul ‘Basarabia’. În 2015, după două acțiuni de prevenție pe care le-am desfășurat, proiectul ‘Basarabia’ a eșuat. Ulterior, au existat neînțelegeri între membrii celor două clanuri care coordonau proiectul respectiv. Acum, aceștia au revenit asupra proiectului” – a explicat șeful SBU, într-o conferință de presă susținută la Odesa – potrivit Rador.

Potrivit lui Vasili Hrițak, SBU are dovezi că serviciile de securitate ruse vor încerca să destabilizeze situația din regiunea Odesa și din Republica Moldova, în contextul fostei regiuni istorice Basarabia.

Acest lucru se referă și la Transnistria, întrucât în Transnistria există un contingent de trupe ruse, care are aproximativ o mie de soldați ruși” – a avertizat Vasili Hrițak, citat de Rador.

Șeful Serviciului ucrainean de Securitate a mai amintit că, pe teritoriul separatist al Transnistriei, pista aerodromului din Tiraspol a fost reutilată, făcând posibilă aterizarea avioanelor militare și a celor de mare tonaj.

Pentru noi, acest lucru, de asemenea, este un semnal” – a concluzionat Vasili Hrițak.

Filed in: Odesa, Știrea ta Tags: , , , , , , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 3103 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker