0

România ar putea avea consulat onorific la Lviv

Consulul General al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan, a efectuat o vizită în regiunea vest-ucraineană Lviv, unde s-a întâlnit cu președintele Administrației Regionale de Stat, Oleg Siniutka, și cu președintele Consiliului Regional, Oleg Ganușcin – transmite Biroul de Presă al Administrației Regionale de Stat Lviv.

DSC_0922_1491564584_613x409.73368146214_3_0În cadrul discuțiilor cu autoritățile ucrainene din Lviv, consulul general al României la Cernăuți a amintit că județul de frontieră Timiș, din România, cooperează cu țările vecine Ungaria și Serbia, iar acum intenționează să dezvolte o cooperare culturală și comercială și cu Ucraina.

”Merită remarcată experiența pozitivă și perspectivele relațiilor dintre țările noastre” – a declarat diplomatul român, adresând felicitări ucrainenilor pentru votul din Parlamentul European privind anularea vizelor pentru Ucraina.

Președintele Administrației Regionale de Stat, Oleg Siniutka, de asemenea, a subliniat importanța consolidării relațiilor cu România și a manifestat interes pentru deschiderea unui consulat onorific al României la Lviv.

Părțile au mai convenit asupra consolidării relațiilor bilaterale cu prilejul participării României la expoziția agricolă internațională ”AGROPORT Vest Lviv – 2017” și la Spring Business Forum.

Filed in: Alte regiuni, Știrea ta Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 3475 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker