0

Regiunea Transcarpatia și județul Maramureș intenționează să realizeze proiecte comune

Regiunea ucraineană Transcarpatia și județul Maramureș intenționează să implementeze proiecte comune de dezvoltare a teritoriilor și comunităților de frontieră, în cadrul programului de cooperare transfrontalieră România-Ucraina, discuții în acest sens având loc marți, în cadrul unei întâlniri a ambasadorului României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcanu, cu guvernatorul Transcarpatiei, Ghennadi Moskal, și cu președintele Consiliului Regional, Mihailo Rivis – scrie TOCpress.

Reprezentanții Transcarpatiei și ai județului Maramureș au discutat deja despre domeniile prioritare de cooperare, în prezent având loc pregătirea proiectelor comune care urmează să fie implementate în aceste domenii – notează un comunicat al Administrației Regionale de Stat Transcarpatia, menționând că este vorba, în primul rând, despre dezvoltarea infrastructurii de frontieră, precum și despre cooperarea și punerea în aplicare a proiectelor comune în domeniul turismului și al culturii.

Potrivit lui Mihailo Rivis, președintele Consiliului Regional Transcarpatia, pentru aprofundarea cooperării transfrontaliere, regiunea ucraineană intenționează să stabilească relații și să inițieze proiecte inclusiv cu județul Satu Mare.

La rândul său, ambasadorul român Cristian-Leon Țurcanu a promis să depună eforturi pentru ca, în limita competențelor sale, să contribuie la cooperarea între regiunile de frontieră și implementarea de proiecte comune. Potrivit ambasadorului, cooperarea cu Ucraina, în general, și cu Transcarpatia, în special, este foarte important pentru România.

În cadrul întrevederii, părțile au mai discutat despre posibilitatea deschiderii unor puncte de control la frontiera ucraineano-română. Concepția Audiovizualului  pentru Minorități, de asemenea, a fost discutată de cele două părți în timpul întâlnirii

Filed in: Știrea ta, Transcarpatia Tags: , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker