0

Președintele Ucrainei a dispus construirea unui aeroport în Transcarpatia

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a dispus construire de urgență a unui aeroport în regiunea Transcarpatia – potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Infrastructurii de la Kiev, care citează o declarație a ministrului Volodimir Omelian – scrie TOCpress.

În opinia ministrului, în acest moment, miza este orașul Ujgorod, aflat la frontiera cu Slovacia, unde există deja un aeroport internațional, dar funcționează la capacitate redusă.

„În primul rând, ne bazăm pe aeroportul din Ugorod. Au mai rămas unele formalități la nivelul relațiilor ucraineano-slovace. Ar trebui să finalizăm aceste proceduri în prima jumătate a anului și sper că tot anul acesta vom reuși să instalăm tehnica necesară, pentru a avea o comunicare aeriană completă“ – a explicat Omelian, potrivit TOCpress.

Totodată, ministrul a menționat că noul aeroport ar putea fi construit în Hust sau Mukacevo.

„Preconizăm că va fi un program de cel puțin patru ani, în valoare de 10 miliarde de hrivne, astfel încât să putem construi anual câte 5-6 piste iar apoi, construcția de terminale, stabilirea serviciilor pentru pasageri și darea în exploatare a aeroportului să fie responsabilitatea autorităților locale, în cadrul parteneriatului public-privat” – a adăugat Volodimir Omelian, ministrul ucrainean al infrastructurii.

Filed in: Știrea ta, Transcarpatia Tags: , , , , , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 3233 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker