0

Poroșenko, discurs la APCE: Legea educației permite o integrare mai bună a minorităților

În plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a apărat, miercuri, decizia de adoptare a controversatei legi a educației, care restricționează dreptul minorităților de a studia în limba maternă, susținând că minoritățile vor învăța mai mult în limba ucraineană, ceea ce le va permite o integrare mai bună – transmite Radio România Actualități.

Discursul președintelui Ucrainei în APCE a prilejuit o trecere în revistă a frontului reformelor pe care luptă această țară, îndeplinirea treptată și continuă a standardelor europene în domeniul democrației, al drepturilor omului și respectării legii. Poroșenko s-a referit în mod special și la criticile aduse noii legi a educației, adoptată de curând, și care reduce treptat studiul în limbile minorităților în favoarea studierii limbii ucrainene, urmând ca aceasta să fie singura limbă de studiu mai departe.

Petro Poroșenko: Vă atrag atenția asupra politizării nerezonabile a legii educației. Poziția mea în această privință este clară: calitatea educației determină viitorul și securitatea națiunii, de aceea această zonă trebuie să fie reformată.

Legea adoptată, a spus Petro Poroșenko, oferă oportunități egale pentru toate minoritățile și toți cetățenii care astfel vor avea drepuri egale la educație, carieră, serviciu public, o viață clădită în Ucraina.

Joi, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va dezbate, în regim de urgență, la solicitarea României, situația creată în Ucraina după adoptarea noii legi a educației și care afectează și comunitatea românească.

Sursa: Radio România Actualități

Filed in: Cernauti, Odesa, Știrea ta, Transcarpatia Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker