0

Petro Poroșenko va susține un discurs la APCE

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, efectuează, miercuri, o vizită de lucru la Strasbourg, unde are programat un discurs la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) – potrivit Rador.

În cadrul vizitei la Strasbourg, președintele Ucrainei se va întâlni cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, și va lua parte la dezvelirea unui monument ridicat în memoria ucrainenilor uciși în timpul Euromaidanului din Kiev.

La APCE, pe 12 octombrie, urmează să aibă loc și o dezbatere privind reforma educațională din Ucraina, eveniment organizat la solicitarea delegației române. Potrivit Radio România Actualități, senatorul Titus Corlățean, care conduce delegația României și este acum și vicepreședintele al APCE, a declarat că speră să fie o dezbatere corectă, care să determine o reacție corectă a autorităților din Ucraina de a reformula legea educației, de a accepta expertiza Comisiei de la Veneția pe marginea acestei legi și de a modifica legea respectivă, care limitează drastic drepturile și protecția minorităților naționale din Ucraina, inclusiv cea română.

Filed in: Cernauti, Odesa, Știrea ta, Transcarpatia Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker