0

Parlamentar de la Kiev: Ziua Națională a României este zi de sărbătoare și pentru Ucraina

Parlamentarul ucrainean de etnie română Grigore Timiș a transmis românilor un mesaj de Ziua Națională a României, în care menționează că ziua de 1 Decembrie, importantă pentru poporul român, devine și pentru statul ucrainean o sărbătoare.

“Bucuriile statelor prietene sunt o sărbătoare și o mare bucurie pentru noi, cetățenii ucraineni. Ne bucurăm mult de faptul că, în pofida dificultăților vremii și încercărilor apărute în calea prieteniei noastre, noi alegem calea dialogului și asistăm la construirea unei relații bilaterale transparente, sincere și de perspectivă. Contăm pe sprijinul multilateral al României, care devine un avocat al ideii de democratizare în estul european, un avocat al culturii și al europenizării. În acest context, românii din Ucraina sunt o punte de legătură între cele două state, ca și ucrainenii din România, de altfel. De Ziua Națională a României, îi doresc statului român prosperare, dezvoltare continuă, iar românilor de pretutindeni succese în tot ceea ce fac. La mulți ani!” – se arată în mesajul transmis de Grigore Timiș, singurul deputat de etnie română din Parlamentul Ucrainei.

Grigore Timiș reprezintă în Parlamentul de la Kiev (Rada Supremă) circumscripția uninominală nr. 203, care include raioanele Herța, Hliboca, Noua Suliță, Storojineț (parțial) și Sadagura (or. Cernăuți) – regiunea Cernăuți, potrivit BucPress.

 

Filed in: Cernauti, Știrea ta Tags: , , , , , , , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker