0

Noul ambasador al Ucrainei în România și-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe de la București Alexandru Victor Micula l-a primit, marți, pe ambasadorul desemnat al Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, în vederea depunerii copiilor scrisorilor de acreditare..Potrivit unui comunicat remis de Ministerul român de Externe, Alexandru Victor Micula a salutat numirea ambasadorului ucrainean, evocând importanța pe care partea română o acordă dezvoltării relațiilor româno-ucrainene. În continuare, secretarul de stat a trecut în revistă stadiul colaborării sectoriale și oportunitățile existente în cadrul cooperării transfrontaliere. De asemenea, a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Totodată, oficialul român a subliniat importanța sprijinirii persoanelor aparținând minorităților naționale și contribuția valoroasă pe care românii din Ucraina și ucrainenii din România o pot aduce pentru dezvoltarea ansamblului relațiilor bilaterale.

La rândul său, noul ambasador ucrainean la București, Oleksandr Bankov, și-a exprimat recunoștința pentru susținerea de către România a integrității și suveranității teritoriale a Ucrainei, precum și pentru poziția fermă a părții române cu privire la necesitatea de a menține sancțiunile împotriva Federației Ruse, până la îndeplinirea acordurilor de la Minsk – informează Ambasada Ucrainei la București. Totodată. Părțile au discutat, de asemenea, agenda contactelor bilaterale pentru viitorul apropiat, în special privind organizarea reuniunii Comisiei mixte ucraineano-române cooperarea economică, industriale, științifică și tehnică și a reuniunii Comisiei micxte interguvernamentale ucraineano-române privind drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale.

Filed in: Știrea ta Tags: , , , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 4831 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker