0

La Ismail a fost înființată Asociația Studențească Transfrontalieră “Gaudeamus”

Săptămâna trecută, la Centrul de Informare al României din cadrul Universității Umaniste de Stat din Ismail, regiunea Odesa (Ucraina), a avut loc un eveniment istoric pentru studenții de etnie română din sudul Basarabiei – a fost înființată Asociația Studențească Transfrontalieră “Gaudeamus”.

17358975_1855856951294771_1408542040437800099_oPotrivit unei postări pe contul de Facebook al Centrului de Informare al României din Ismail, semnată de Natalia Ursu, specialist în cadrul Centrului, este pentru prima oară în Ucraina, când, în mod public și transparent, studenții de etnie română din sudul Basarabiei se unesc într-o organizație obștească, scopurile acesteia fiind în concordanță cu aspirațiile de cooperare și integrare europeană ale întregii societăți. Asociația Studențească Transfrontalieră “Gaudeamus” își propune să ofere studenților de etnie română de la instituțiile de învățământ superior din Ismail și din regiunea Odesa șansa de a se integra în procesele de promovare a limbii române, a istoriei, culturii, tradițiilor naționale, de a promova voluntariatul, de a participa la proiectele și programele studențești pe plan cultural, științific, internațional.

La reuniunea de constituire a asociației, au participat studenți de la Universitate și de la Academia Maritimă din Ismail, cadre universitare, reprezentantț ai structurilor minicipale, oaspeți din partea Ligii Studenților de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați. Printre cei care au luat cuvântul în cadrul evenimentului s-au numărat Iaroslav Kiciuk, rectorul Universității Umaniste din Ismail, Larisa Dzikovskaia, decanul Facultății de Limbi Străine, Igor Babaian, directorul Agenției de Cooperare Transfrontalieră din Ismail, Valentin Stroia, directorul Biroului municipal din Ismail pentru pomovarea investițiilor. Au rostit alocuțiuni Gina Necula, profesor, conferențiar universitar la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, precum și studenții gălățeni.

Președinte al Asociației Studențești Transfrontaliere “Gaudeamus” din Ismail a fost ales Dan Cepoi, sudent la Facultatea de Limbi Straine a Universității Umaniste de Stat din Ismail.

Filed in: Odesa, Știrea ta Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 3795 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker