0

Klaus Iohannis va face o vizită în Ucraina și va merge la Cernăuți

Administrația Prezidențială de la București anunță că președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită în Ucraina și va merge în regiunea Cernăuți, după ce, săptămâna trecută, a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, și a acceptat invitația liderului de la Kiev de a efectua o vizită în Ucraina – potrivit EuropaFM.

17553869_1307171302703451_9004184063164934619_nÎn cadrul întrevederii respective, care a avut loc în marja participării la Summitul Partidului Popular European din La Valetta (Malta), cei doi președinți au discutat despre stadiul și perspectivele de consolidare a relațiilor bilaterale dintre România și Ucraina, cu accent pe implementarea celor convenite cu prilejul vizitei realizate de președintele Poroșenko la București, în aprilie 2016, respectiv pe pregătirea dialogului politic viitor de nivel.

Iohannis a subliniat importanța reluării cât mai curând a activității Comisiei guvernamentale pentru cooperarea economică, respectiv a Comisiei pentru persoanele aparținând minorităților naționale din Ucraina și România.

”Președintele României a acceptat invitația adresată de omologul ucrainean de a efectua o vizită de stat în Ucraina, în cadrul căreia să aibă loc prima sesiune a Comisiei Mixte Prezidențiale, respectiv o vizită comună a celor doi președinți în regiunea Cernăuți” – precizează Administrația Prezidențială de la București.

În context, Iohannis a punctat necesitatea unei bune pregătiri prealabile a primei sesiuni a Comisiei Mixte Prezidențiale.

Totodată, președintele român a asigurat cu privire la sprijinul continuu al României pentru parcursul european al Ucrainei, pentru realizarea Agendei de Asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană, precum și pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei, cu respectarea Acordurilor de la Minsk.

Filed in: Cernauti, Știrea ta Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 3431 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker