0

Kievul anunță prelungirea perioadei de tranziție pentru implementarea articolului 7 din Legea Educației

Ministerul Educației și Științei de la Kiev a acceptat pe deplin propunerile făcute de Comisia de la Veneția cu privire la articolul lingvistic din Legea învățământului și este de acord că perioada de tranziție pentru punerea în aplicare a acestui articol trebuie extinsă până în anul 2023 – a declarat, joi, ministrul ucrainean al educației și științei, Lilia Grinevici, în timpul unei întâlniri cu ambasadorul român la Kiev, Cristian-Leon Țurcanu, potrivit Rador.

„Suntem recunoscători Comisiei de la Veneția pentru munca eficientă și profesionistă și suntem pregătiți să implementăm recomandările propuse. Este important să se înțeleagă faptul că facem acest lucru nu ca urmare a reacției unor țări, prima noastră sarcină fiind aceea de a oferi fiecărui copil ucrainean, indiferent de naționalitate sau de locul de reședință, un nivel ridicat al cunoașterii limbii ucrainene. Pentru a face acest lucru, trebuie ca toată lumea să fie pregătită să pună în aplicare articolul (lingvistic, n.red) și, în plus, să fie luat în considerare specificul educațional pentru comunitățile naționale din diferite grupuri lingvistice” – a explicat Lilia Grinevici, mai scrie Rador, citând un comunicat al Ministerului Educației și Științei de la Kiev.

Grinevici a adăugat că Ucraina va pregăti o foaie de parcurs care să conțină fiecare pas al implementării articolului lingvistic din legea ucraineană a educației și a subliniat că Ministerul Educației și Științei de la Kiev lucrează la îmbunătățirea sistemului de asigurare a calității educației, în special a învățământului superior. Potrivit comunicatului de presă citat de Rador, în timpul întâlnirii de la Kiev, ministrul ucrainean și ambasadorul României au mai abordat chestiunea finalizării Protocolului privind cooperarea în domeniul educației între Ministerul Educației și Științei al Ucrainei și Ministerul Educației Naționale din România, a cărui semnare este planificată să aibă loc anul acesta. Ministrul ucrainean Lilia Grinevici și ambasadorul român Cristian-Leon Țuracnu au mai analizat posibilitatea ca acest protocol să fie semnat la București, după încheierea negocierilor.

Alte subiecte de discuție la întâlnirea dintre cei doi oficiali au inclus teme de interes comun, cum ar fi experiența românească în domeniul manualelor electronice

Filed in: Cernauti, Odesa, Știrea ta, Transcarpatia Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker