0

Întâlnire între ambasadorul României la Kiev și ministrul învățământului din Ucraina

Ambasadorul României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcanu, a avut, joi, o întrevedere cu ministrul ucrainean al învățământului și științei, Lilia Hrinevici.

Principala discutată de cei doi oficiali s-a referit la prezervarea învățământului în limba română în Ucraina și implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneția cu privire la articolul 7 al noii Legi ucrainene a învățământului – potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Kiev.

Misiunea diplomatică românească din capitala Ucrainei mai menționează că, urmare discuțiilor purtate de miniștrii români ai afacerilor externe și educației naționale cu omologii ucraineni, la 11 ianuarie 2018 la Cernăuți, a fost trecut în revistă textul proiectului de Protocol de colaborare în domeniul învățământului între ministerele de resort din România și Ucraina.

Alte subiecte de discuție au inclus teme de interes comun, precum experiența românească în domeniul manualelor electronice.

Potrivit Agenției BucPress, ministrul ucrainean Lilia Grinevici a anunțat, joi, că articolul lingvistic 7 al Legii Educației din Ucraina va fi aplicat nu înainte de anul 2023, Ministerul Educației de la Kiev dorind, astfel, să ia în calcul recomandările Comisiei de la Veneția privind perioada de tranziție pentru implementarea Legii în cazul minorităților naționale.

Filed in: Cernauti, Odesa, Știrea ta, Transcarpatia Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker