0

Imagini rare cu Regele Mihai în regiunea Cernăuți

Puțini sunt cei care știu că, în 1999, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a efectuat o vizită în nordul Bucovinei. Potrivit bloggerului cernăuțean Vladimir Acatrini, pe data de 30 mai 1999, Regele Mihai a participat la sfințirea bisericii din satul Bahrinești, fiind invitat acolo de localnici. A fost prima vizită a Regelui Mihai, ca simplu cetățean, după anul 1944, când nordul Bucovinei a fost ocupat de trupele sovietice.

Prezentăm, mai jos, câteva fotografii cu vizita Regelui Mihai în regiunea Cernăuți, preluate de pe blogul lui Vladimir Acatrini.


Regele Mihai a murit, pe 5 decembrie, la ora 13:00, la domiciliul său din Elveția. Majesteatea Sa avea 96 de ani, împliniți la 25 octombrie, și de mai bine de un an și jumătate era grav bolnav. Regele Mihai ar urma să fie adus în România pe data de 13 decembrie, iar funeraliile vor avea loc la 16 decembrie. Fostul suveran va fi dus la Castelul Peleș și va fi depus în Holul de Onoare. Ulterior, va fi transportat la Palatul Regal din Calea Victoriei, București, unde va rămâne pentru două zile în Sala Tronului. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. Guvernul de la București urmează să aprobe o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai I, în 14, 15 și 16 decembrie 2017

Filed in: Foto, Știrea ta Tags: , , , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker