0

Guvernul României a aprobat deschiderea unui centru de informare la Slatina, Transcapatia

Guvernul de la București a aprobat, miercuri, deschiderea Centrului de informare al României la Slatina/Solotvino (Transcarpatia, Ucraina) – anunță un comunicat de presă al Executivului român. Rolul centrelor de informare, conform Programului de Guvernare, este de a promova interesele României în relația bilaterală, de predare a limbii române și a elementelor de cultură și civilizație românească, prin elaborarea unor proiecte în domeniul lingvistic și organizarea unor evenimente culturale și de diplomatie publică și culturală, precum și a sărbătorilor naționale.

Memorandumul adoptat în sedința de guvern prevede înființarea centrului de la Slatina/Solotvino până la finalul anului, fiind o prioritate asumată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pentru 2017.

Începand cu anul 2015, astfel de unități au mai fost deschise la Comrat, Bălți (Republica Moldova) și Ismail (regiunea Odesa, Ucraina).

Alte doua centre vor fi înființate la Bor (Serbia/Valea Timocului) și Korcea (Albania), zone în care există importante comunități românești.

Filed in: Știrea ta, Transcarpatia Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 5050 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker