Despre TOC

TOCpress este primul site de știri al românilor din Ucraina, înființat pentru a apropia comunitatea românească din regiunile Transcarpatia (Maramureșul Istoric), Odesa ( Sudul Basarabiei) și Cernăuți (Nordul Bucovinei), dar și pentru a contribui la integrarea etnicilor români în societatea ucraineană, prin cunoașterea realităților sociale din Ucraina și accesul la informație în limba maternă. Proiectul TOCpress își propune să devină o portavoce a românilor din Ucraina, atât în interiorul granițelor acestei țări, cât și în exterior, cum ar fi în România și în comunitățile românești din străinătate. De asemenea, acest site de știri are printre obiective consolidarea relațiilor dintre românii care trăiesc în cele trei regiuni menționate, promovarea identității și valorilor românești în teritoriile locuite de români, descoperirea tinerelor talente care ar putea deveni modele pentru comunitățile din care fac parte, consolidarea potențialului românesc din Maramureșul Istoric, Sudul Basarabiei și Nordul BucovineiTOCpress își mai propune să devină o platformă unde românii să își poată face cunoscute opiniile, ideile, propunerile și problemele.

În afară de știri și informații din interiorul comunității românești din Ucraina TOCpress abordează și problemele românilor din celelalte state aflate în vecinătatea imediată a României. Prin urmare, românii din Republica Moldova, Serbia, Bulgaria, Ungaria și alte țări au, la rândul lor, o secțiune comună cu informații și știri de interes din regiunile în care trăiesc. Totodată, TOCpress își propune să fie un centralizatori al știrilor și informațiilor apărute în publicațiile românești din Ucraina și din alte state vecine unde există români.

Acest site a apărut ca urmare a apelurilor lansate de românii din Ucraina, dornici de a avea o sursă de știri în limba lor maternă. Totodată, printr-o cunoaștere mai bună a realităților din teritoriile unde locuiesc, aceștia pot contribui atât la integrarea lor în societatea din care fac parte, cât și la dezvoltarea statului în care locuiesc, inclusiv prin promovarea valorilor europene

TOCpress mai conține informații turistice, albume de fotografii și date istorice despre comunitățile românești din afara României.

Știrile și informațiile TOCpress sunt produsul românilor din Ucraina și din celelalte țări din jurul României, redacția fiind formată din corespondenți locali din fiecare regiune locuită de români. Suntem deschiși pentru orice colaborare, în vederea îmbunătățirii conținutului site-ului nostru.

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker