0

Cursanți ai Lectoratului de limbă română din Cernăuți, în practică în România

53-1-e1490122581433La invitația Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, 14 dintre cei mai competenți cursanți ai Lectoratului de limbă română din cadrul Universității ”Iuri Fedkovici” din Cernăuți ( studenți și cadre didactice ) au participat la o aplicație practică de limbă și cultură românească în România, în perioada 17 – 19 martie – transmite Monitorul de Suceava.

Grupul, însoțit de Gina Puică, lector de română în cadrul Lectoratului USV de la Cernăuți, a avut, la Suceava, o întâlnire cu prorectorul responsabil de relațiile internaționale al USV, Ștefan Purici, în care au fost discutate chestiuni legate în special de colaborarea dintre cele două universități și de dezvoltarea academică.

Ulterior, grupul a vizitat campusul USV, Muzeul de Istorie, după care s-au deplasat la Centrul de formare continuă al USV de la Vatra Dornei.

Lectoratul de limbă română al USV din cadrul Universității ”Iuri Fedkovici” a fost deschis în noiembrie 2014, în octombrie 2016 fiind inaugurată și o sală a Lectoratului.

În al treilea an de funcționare, peste 50 de cursanți frecventează orele de limbă română.

Filed in: Cernauti Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 3760 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker