1

Cristian-Leon Țurcanu, numit ambasador al României în Ucraina

_dor4384Diplomatul Cristian-Leon Țurcanu a fost numit de către președintele român, Klaus Iohannis, în funcția de ambasador al României în Ucraina, în conformitate cu prevederile constituționale (art. 91 alin. 2 din Constituția României) privind numirea reprezentanților diplomatici ai României și în baza consultărilor cu premierul Dacian Cioloș și cu Ministrul Afacerilor Externe de la București – transmite Administrația Prezidențială.

În prezent, Cristian-Leon Țurcanu ocupă o funcție de director în Ministrul Afacerilor Externe al României.  Acesta a fost însărcinat cu afaceri al Ambasadei României la Chișinău, iar anterior a lucrat la Ambasada României din SUA.

Cristian-Leon Țurcanu urmează să fie audiat în comisiile de politică externă a României, însă avizul acestor comisii este unul consultativ, președintele având dreptul să numească și fără votul respectiv un ambasador care consideră că îndeplinește condițiile necesare pentru a reprezenta România în afara granițelor țării.

Președintele Kalus Iohannis a facut propuneri pentru 19 noi ambasadori ai României în țări precum Ungaria, Italia, Spania, Marea Britanie, Republica Moldova sau Portugalia.

Filed in: Știrea ta Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

One Response to "Cristian-Leon Țurcanu, numit ambasador al României în Ucraina"

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker