0

Cernăuți: Noua școală din Iordănești, inaugurată luna viitoare

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk, a anunțat că noua școală din Iordănești va fi inaugurată pe data de 11 ianuarie 2018 – potrivit ziarului Libertatea Cuvântului.

“Școala este pregătită să-și primească elevii. Era planificat să fie deschisă de Sfântul Nicolae, dar comitetul părintesc a decis să amâne deschiderea pentru 11 ianuarie” – a explicat Fișciuk, citat de publicația menționată. Cu toate acestea, școala nu a fost dată în mod oficial în exploatare, guvernatorul regiunii Cernăuți subliniind că, în prezent, nu pot fi găsite 25.000 de grivne pentru inventar. Prin urmare, Fișciuk le-a cerut subalternilor să găsească de urgență suma menționată și să finalizeze toate formalitățile.

Potrivit ziarului Libertatea Cuvântului, construcția școlii din Iordănești a început în anul 2011, însă, lucrările s-au desfășurat cu mari întreruperi, din cauza lipsei de fonduri. Mai mult decât atât, părinții au recurs chiar și la acțiuni de protest, nu își lăsau copiii să meargă la școala veche, aflată în stare avariată. În total, costurile de construcție a noii școli sunt estimate la circa 40 milioane de grivne.

Filed in: Cernauti, Știrea ta Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker