0

Camera de Comerț Bilaterală Româno-Ucraineană va deschide o reprezentanță la Ismail

1461233376_romania-tmb-270x180-tmb-270x180_1Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România, prin Camera de Comerț Bilaterală Româno-Ucraineană, a semnat, la finele săptămânii trecute, un acord de parteneriat cu Consiliul Orășenesc Ismail (regiunea Odesa) – anunță Agerpres.

Potrivit sursei menționate, documentul a fost semnat de Nasty Marian Vlădoiu, în calitate de președinte al celor două organizații camerale, și de Andrii Abramcenko, primar al orașului Ismail. Astfel, în urma Acordului de parteneriat, se va deschide Reprezentanța Comercială Permanentă a Camerei de Comerț Bilaterale Româno-Ucrainene, care va funcționa în sediul Primăriei Ismail.

Tot prin același document, partea română va acorda consultanță de specialitate părții ucrainene privind înființarea Camerei Maritime pentru Afaceri Economice din Ucraina, după modelul celei deja înființate la București.

Președintele Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale din România a menționat că documentul semnat cu reprezentantul ucrainean Andrii Abramcenko este primul și singurul de acest gen încheiat între cele două țări.

Acest acord “va duce la creșterea volumului comerțului dintre Ucraina și UE, liberalizarea comerțului cu servicii, mărirea volumului de vânzări a producției domeniilor de export tradiționale, în primul rând agrare, accelerarea dezvoltării economice, modernizarea întreprinderilor, mărirea numărului locurilor de muncă și ridicarea la un nivel esențial nou a relațiilor dintre Ucraina și Uniunea Europeană”, potrivit însărcinatului cu afaceri al Ambasadei Ucrainei la București, Evhen Levițki.

Sursa: Agerpres

Filed in: Odesa Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 3846 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker