0

București: Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege privind finanțarea de proiecte între autoritățile publice înfrățite din România și Ucraina

Camera Deputaților de la București a adoptat, marți, cu 265 de voturi, un proiect de lege care permite acordarea de finanțări între autoritățile publice înfrățite din România și Ucraina – potrivit agenției BucPress din Cernăuți. Potrivit sursei menționate, anunțul în acest sens a fost făcut de Veaceslav Șaramet, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

„Am reușit să extindem această oportunitate oferită până acum Republicii Moldova și etnicilor români din Ucraina! Felicitări tuturor celor implicați!” – a comentat Șaramet, citat de BucPress.

Potrivit proiectului de lege, autoritățile publice locale din România pot aproba finanțarea unor proiecte propuse de către autoritățile administrației publice locale din Republica Moldova și din Ucraina, în baza acordurilor de înfrățire/cooperare încheiate în condițiile legii. Obiectivele de investiții ale unităților administrativ-teritoriale din Republica Moldova și din Ucrana pot fi programe comune culturale, sportive, de tineret și educaționale, stagii de pregătire profesională și alte acțiuni care contribuie la dezvoltarea relațiilor de prietenie.

Promulgarea acestui proiect de lege ar facilita acordarea de sprijin pentru etnicii români din Ucraina și în cadrul relației dintre autoritățile publice înfrățite din România și Ucraina, ceea ce nu este posibil în momentul de față.  Textul integral al proiectului de lege poate fi consultat AICI.

Filed in: Cernauti, Odesa, Știrea ta, Transcarpatia Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2018 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker