0

Avantajele deciziei UE de a anula vizele pentru cetățenii Ucrainei

bezvizovyy-rezhimIntroducerea regimului fără vize între Uniunea Europeană și Ucraina este un pas important pentru statul ucrainean în drumul său spre civilizația europeană – consideră politologul Taras Stețkiv

În opinia lui Stețkiv, decizia UE de a ridica vizele pentru cetățenii ucraineni indică faptul că Ucraina face parte din spațiul civilizației europene.

”Fluxul turistic va crește în mod semnificativ. Cred că, pentru Ucraina, aceasta este o decizie mult așteptată, deși cu o mică întârziere. Dar ne arată că suntem parte a spațiului civilizației europene. Pentru Ucraina, va fi ceva util, inclusiv în ceea ce privește securitatea. Nu mai vorbesc despre schimburi culturale, cunoașterea Europei de către ucraineni și viceversa” – a explicat expertul.

Pe data de 26 aprilie 2017, ambasadorii UE au aprobat liberalizarea vizelor pentru Ucraina, Consiliul European fiind așteptat să aprobe decizia pe data de 11 mai 2017. După ce va fi aprobată, aceasta va fi publicată în Jurnalul oficial al UE, iar regimul fără vize pentru cetățenii ucraineni ar putea intra în vigoare la 20 de zile de la data publicării, pe 11 iunie 2017.

Filed in: Opinii Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 4005 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker