0

Autoritățile din Suceava și Cernăuți au decis să promoveze 13 proiecte cu finanțare europeană

467039maximAutoritățile sucevene și cele din regiunea Cernăuți, Ucraina, au stabilit calendarul de acțiuni comune pentru perioada următoare, în cadrul unei întâlniri care a avut loc recent în punctul de trecere a frontierei Siret – scrie Monitorul de Suceava.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în cadrul reuniunii, s-a discutat despre modernizarea punctelor de trecere a frontierei și s-a făcut o analiză a stadiului proiectelor comune aflate în derulare.

”Am făcut o analiză cu privire la finalizarea a patru proiecte europene comune realizate prin Programul Operațional Comun 2007 -2014 și am discutat despre cele 13 proiecte pe care am convenit să le susținem împreună în actualul exercițiu financiar, pentru care se așteaptă de la Guvern apariția ghidurilor de finanțare” – a explicat Flutur.

Acesta a adăugat că s-a convenit pregătirea unei ședințe comune în luna septembrie, la Cernăuți, după ce, anul trecut, Consiliul Județean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți s-au reunit în ședință comună la Suceava.

”Încercăm ca, până atunci, să continuăm și să intensificăm demersurile în vederea modernizării coridorului care leagă Bucureștiul de Varșovia prin Suceava-Siret-Cernăuți și Lvov și în acest sens am venit cu încă o propunere, și anume să avem o întâlnire a regiunilor din România, Ucraina și Polonia, prin care ar urma să treacă această rută rapidă și să facem front comun pentru acest proiect” – a mai spus Flutur.

Monitorul de Suceava

Filed in: Cernauti Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 4219 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker