0

27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România – declarată zi de sărbătoare națională

2(118)Camera Deputaților din Parlamentul de la București a adoptat, marți, cu 260 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”, un proiect de lege privind declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională, inițiava legislativă în acest sens aparținând deputatului Eugen Tomac.

Potrivit propunerii legislative, Guvernul României și autoritățile locale și centrale vor lua măsuri pentru ca în 27 martie să fie arborat drapelul României, în conformitate cu prevederile Legii 75/1994 privind arborarea drepelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice.

Actul normativ mai prevede că Ziua Unirii Basarabiei cu România poate fi marcată de autoritățile administrației centrale și locale, organizațiile neguvernamentale, muzee, reprezentanțele României în străinătate, prin organizarea de evenimente și manifestări publice și cultural științifice dedicate acestei sărbători.

Autoritățile centrale și locale pot sprijini material și logistic aceste manifestări.

„Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 de ani de ocupație țaristă, Basarabia a revenit în granițele ei firești, fiind prima provincie românească care s-a unit cu România. Este obligația noastră, a celor care astăzi răspundem în fața românilor, de a demonstra că prețuim valorile românești de veacuri și pe cei care ni le-au lăsat moștenire. Uitarea eroilor neamului românesc, uitarea istoriei este totuna cu trădarea”, a precizat Eugen Tomac, în expunerea de motive.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Sursa: News.ro

Filed in: Știrea ta Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

Leave a Reply

Submit Comment

Pentru validarea formularului completeaza rezultatul adunarii : * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 3702 TOCpress. All rights reserved.
webdesign project by Artimaginum DTh.
stats tracker